ONZE VACATURES

Over Betuwe College (OBC) Elst

Nieuwe huisvesting voor Over Betuwe College (OBC) Elst

OBC Elst, een school voor MAVO en HAVO, is gevestigd op 2 locaties. De huidige gebouwen uit de jaren ’60 zijn verouderd. Daarnaast groeit de school. De gemeente en OBC hebben samen met Draaijer + Partners de nieuwbouw voor een duurzame frisse school voorbereid. Om de bouwkwaliteit tijdens de bouw te bewaken heeft Draaijer + Partners bouwbegeleiding van Pheidius voorgesteld.

Gezond, duurzaam én slim schoolgebouw

OBC Elst heeft de ambitie om zich te profileren als gezonde en duurzame school en wil een Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG) realiseren volgens de principes van ‘Frisse Scholen B’. Andere wensen die zij hebben gegeven zijn een onderhoudsarm ontwerp en efficiënt (her)gebruik van water. Een flexibel gebouw dat aan te passen is aan groei of krimp, een zo laag mogelijke MPG-score heeft en een ‘slim gebouw’ wordt met gebruik van slimme systemen op basis van hoogstaande technologie. Het kleinschalige en persoonlijke karakter van de school blijft behouden.

Bouwbegeleiding met bouwkundig toezicht

Pheidius verzorgt namens de opdrachtgever de bouwbegeleiding met bouwkundig toezicht. Naast het bewaken van de bouwkwaliteit, het behartigen van de belangen van de opdrachtgever, is de meerwaarde van de opzichter ook het delen van de beschikbare kennis. Vanuit een prettige samenwerking met de aannemer wordt gewerkt aan een kwalitatief hoog resultaat.

Als alles volgens planning verloopt, wordt het nieuwe schoolgebouw in het najaar van 2021 opgeleverd.

 

Bron: https://www.giesbersgroep.nl/nieuws/slim-en-gezond-schoolgebouw-voor-obc-elst/

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft