ONZE VACATURES

Transformatie bankgebouw naar tophotel

Transformatie bankgebouw naar tophotel Voco

Het voormalige historische pand aan de Kneuterdijk in Den Haag krijgt een nieuwe bestemming. De transformatie van bankgebouw naar tophotel wordt met het eerste Voco hotel van Nederland een feit. Voco (latijns) betekent uitnodigen of samenkomen. Voco is het nieuwste merk in het hogere luxesegment van InterContinental Hotels Group.

Het iconische gebouw dateert uit 1923. De indrukwekkende gevel was het enige deel van het gebouw dat eind jaren ’90 een ingrijpende renovatie heeft overleefd. Achter de gevel verscheen destijds een modern complex. Nadat ABN AMRO in 2017 Kneuterdijk 8 verliet, werd de bestemming gewijzigd in een hotel. Tétris Design & Build is door Vastgoedontwikkelaar UBM Kneuterdijk BV geïnstrueerd om de voormalige locatie van ABN AMRO in Den Haag te transformeren tot het eerste Voco hotel van Nederland.

BREEAM-certificering

Tétris Design & Build realiseert het interieur voor het Voco hotel en parking met in totaal 15.000 m2. Het hotel beschikt over 204 luxe kamers met badkamer over 7 bouwlagen. Op de begane grond bevindt zich straks de hoofdentree, de lobby, een restaurant en een hotelbar. Het project wordt BREEAM-gecertificeerd. Er zijn hoge eisen gesteld aan de kernconstructie en een hoogwaardige afwerking is een vereiste, zoals dit past bij de architectuur van dit gebouw. De oplevering is eind 2020 gepland, in het voorjaar van 2021 zal het Voco hotel haar deuren openen.

Bron: Tetris-db

Kwaliteitsinspecties tijdens de afbouw

Pheidius is gevraagd om als onafhankelijk adviseur de kwaliteitsinspecties te verzorgen met als doel een bijdrage te leveren aan een prachtig hotel en een tevreden opdrachtgever. De inspecties worden vastgelegd in ons rapportagesysteem en besproken met de opdrachtgever.

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft