ONZE VACATURES

Transformatie Huis van Bewaring

In Amsterdam vordert de bijzondere transformatie van het voormalige Huis van Bewaring II, een strafgevangenis uit 1890, naar onderwijshuisvesting voor de British School of Amsterdam (BSA). Deze herbestemming is bijzonder, omdat tijdens de oorlog het meisje met het rode haar, Hannie Schaft, een van de vele gevangenen hier gevangen heeft gezeten. De indrukwekkende gebeurtenissen van de oorlog worden blijvend herinnerd door twee cellen als monument te handhaven. Op deze wijze worden de gebeurtenissen die hier plaatsvonden niet vergeten. Pheidius is er trots op om dit project met monumentenstatus te begeleiden met bouwkundig toezicht.

Bouwtoezicht op herbestemming Monument

De nieuwbouw en verbouwing van de bijzondere transformatie van Huis van Bewaring II – de voormalige koepelgevangenis -, naar onderwijshuisvesting, vordert gestaag. De herbestemming van een monument als deze brengt verrassingen met zich mee. Dit vraagt ook om deskundigheid van bouwtoezicht. De bouwkundig opzichter Raymond van Loon, een deskundige op het gebied van monumenten, adviseert en denkt mee met de opdrachtgever en de architect. Op die manier werken bouwtoezicht en partijen samen aan bouwkwaliteit.

Einde van het jaar zal de huisvesting gereed zijn, zodat de BSA met haar drie locaties – nu nog verspreid over de stad – gezamenlijk haar intrek kan nemen in het gebouw.

Lees meer over dit project op onze projectenpagina 

< Ga terug


pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft