ONZE VACATURES

Zwembad Aquarena, Emmen

Pheidius werkt aan de bouwkwaliteit met de Kwaliteit Meester methode in opdracht van de Wind Groep. Met deze methode wordt kwaliteitsborging toegepast op de nieuwbouw van Zwembad Aquarena op sportpark Meerdijk in Emmen.

Een nieuw zwembad voor Emmen

Het nieuwe zwembad biedt een breed scala aan voorzieningen: drie individuele zwembaden bestaande uit een doelgroepenbad, een wedstrijdbad en recreatie/peuterbad. Het wedstrijdbad heeft een zakelijke ondertoon, dat betekent dat de focus hier ligt op het zwemmen, waarbij het publiek zicht heeft vanaf de tribune en vanuit de eigen verenigingsruimte. Het doelgroepenbad biedt warmte en openheid met een voor Nederland unieke klimwand van 6 meter hoog. Het doelgroepenbad wordt uitgevoerd met een beweegbare bodem, hellingbaan en duikplank, zodat het voor een brede doelgroep inzetbaar is. Leuke bijkomstigheid is dat het bad wordt uitgevoerd met een groot interactief scherm, dit biedt de mogelijkheid voor ‘drijf inn’ bioscoopavonden.
Het recreatiebad zal de grote trekpleister zijn met een grote interactieve glijbaan met cone, familieglijbaan en spraypark, wellness speelt ook een belangrijke rol.

Het interieurontwerp is bijzonder en gebaseerd op de nabijgelegen Kibbelkoele; water met een zandstrand omzoomd door bomen. Natuur is het verbindende element tussen architectuur, landschap en interieur en zorgt in samenhang voor een sterk geheel.

Toepassing van duurzaamheid

Uiteraard wordt Zwembad Aquarena duurzaam gebouwd met diverse toepassingen. Denk hierbij aan toepassing van zonnepanelen op de daken, het toepassen van warmtepompen en uitstekende isolatie. Binnen is er veel gebruik gemaakt van hout, dat geeft het gevoel van een warme jas.

Kwaliteitsborging met Kwaliteit Meester

De bouwkwaliteit van Zwembad Aquarena in Emmen wordt geborgd door toepassing van de Kwaliteit Meester methode. De kwaliteitsmanager en toezichthouder werken nauw samen met de Wind Groep aan de kwaliteitsborging door invulling te geven met projectsupport voor het invullen van het kwaliteitssysteem, begeleiding van de werkvoorbereiding en dossieropbouw voor het As-Built dossier en toezicht. De toezichthouder controleert eveneens de installaties E+W met een ‘visuele bril’ op basis van de definitieve uitvoeringstekeningen, hij wordt door een externe adviseur ondersteund. Medio 2019 wordt het zwembad opgeleverd.

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft