ONZE VACATURES

Zwembad De Steur, Kampen

Pheidius heeft voor de Gemeente Kampen het bouwkundig toezicht verzorgd op Zwembad De Steur in Kampen.

Renovatie of nieuwbouw

De gemeente Kampen beschikt over een verouderd zwembad. Reden om een haalbaarheidsstudie te verrichten of renoveren haalbaar is. De te maken kosten voor renovatie om een duurzaam bad te realiseren wegen echter niet op tegen nieuwbouw. Daarom is er gestart met de nieuwbouw van zwembad De Steur, gelegen naast het gemeentehuis.

Duurzaam Zwembad

Zwembad De Steur is op 2 januari 2017 geopend voor publiek.  De inwoners en gebruikers kunnen trots zijn op dit prachtige zwembad met een recreatiebad, wedstrijdbad en doelgroepenbad. Het is een duurzaam gebouwd bad met hoge isolatiewaarde, duurzame materialen zoals het hout, beton en de tegels en er zijn zonnepanelen geplaatst. Binnen wordt er veel licht en warmte ervaren, door de toepassing van het vele glas en hout. De horeca van zwembad De Steur sluit mooi aan op de fraaie omgeving van het stadspark en  is, naast de zwemmers, ook toegankelijk voor het publiek.

Bouwbegeleiding met bouwkundig toezicht

De nieuwbouw van een zwembad is altijd bijzonder, met name de detaillering (isolatie/dampdichtheid) en de materiaalkeuze is voor een zwembad cruciaal. Ook de fundering/betonconstructie is in dit specifieke project bijzonder, omdat dit deel op veen is gebouwd. Bijzonder aan dit project is dat er 4 percelen zijn aanbesteed en er dus 4 aannemers op het werk zijn (bouw: Burgland Bouw , w-installatie: Pranger Rosier Installaties, e-installatie: Hellebrekers en wz-installatie: KWB). De bouwkundige aannemer heeft wel de coördinatieverplichting. Om alles goed voor te bereiden en te begeleiden zijn er diverse adviseurs actief geweest. Vervolgens zijn er  diverse directieleveringen: zwembadinrichting, beweegbare zwembadvloer, lockers, kleedcabines etc., horeca inrichting, waterglijbaan, bewegwijzering, toegangscontrole. De bouwbegeleiding van Pheidius met bouwkundig toezicht is gericht geweest op een goede samenwerking en het naleven van de bouwkwaliteit. De bouwkundig opzichter van Pheidius is een zeer ervaren met toezicht op zwembaden. Zijn expertise is van toegevoegde waarde geweest en wordt momenteel ingezet bij de nieuwbouw van Zwembad Meerdijk in Emmen.

Het bruto vloeroppervlak bedraagt: 5.457 m2.
De totale samenwerking van alle partijen was goed. Gezamenlijk is er zeer hoge kwaliteit gerealiseerd!

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft