ONZE VACATURES

Woonzorggebouw ‘De Provenier’, Rotterdam

In hartje Rotterdam, achter het Centraal Station, is aan de Provenierssingel een nieuw woon- en zorggebouw gerealiseerd: de Provenier. In december 2018 zijn de 77 appartementen voor ouderen en mensen met een beperking opgeleverd, in het voorjaar van 2019 wordt het project verder ingericht zodat in maart/april de bewoners hun intrek kunnen nemen. KAW Architecten uit Rotterdam heeft getekend voor het ontwerp in opdracht van zorginstelling Middin. Het bejaardentehuis, de oude Provenier is gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwe Provenier. Bijzondere wetenswaardigheid is dat op deze plek tot 1975 een kerk stond, beelden/foto’s zijn verwerkt in de nieuwe Provenier. Het gebouw wordt aangesloten op de bestaande naastgelegen appartementen van Middin. Met bouwkundig toezicht op de nieuwbouw is de opdrachtgever verzekerd van kwaliteit.

Architectuur
De Provenierssingel wordt tot beschermd stadsgezicht verklaard. Het ontwerp is zorgvuldig in deze omgeving ingepast, het sluit aan bij de omliggende gebouwen en maakt het bouwblok en gezicht aan de singel af. Metselwerk penanten, kleur en materiaalgebruik sluiten aan bij het gebiedskarakter van dit mooie stukje in Rotterdam. Op de website van KAW Architecten leest u over de visie en het tot stand komen van dit ontwerp met betrekking tot de toekomstige bewoners en de omgeving.

Bouwbegeleiding met bouwkundig toezicht
Pheidius verzorgt namens de opdrachtgever Middin het bouwkundig toezicht en bewaakt de kwaliteit. Daarnaast is de meerwaarde van de opzichter vooral ook de kennis en het vakmanschap die hij deelt op de bouw, zodat vanuit een prettige samenwerking met de aannemer wordt gewerkt naar een kwalitatief hoog resultaat.

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft