ONZE VACATURES

Studentenhuisvesting ’t Kwartier, Deventer

In het Havenkwartier van Deventer, tegen de binnenstad aan, realiseert DUWO een duurzaam studentencomplex. Studentenhuisvesting ’t Kwartier, bestaande uit 139 studio’s, is gasloos en nagenoeg CO2 neutraal. Pheidius verzorgt de bouwbegeleiding met bouwkundig toezicht

Duurzame, nagenoeg CO2-neutrale, huisvesting

Met het nieuwe studentencomplex in Deventer is DUWO voorbereid op de energietransitie die Nederland in 2050 CO2-arm moet maken en waarbij gas wordt ingeruild voor duurzame energie. Zo worden er zonnepanelen op het dak geplaatst. De bewoners gaan koken op duurzame stroom. Kamers en gangen worden verwarmd en gekoeld met speciale vloerverwarming, waarbij water met lage temperatuur door leidingen in de betonnen vloeren wordt gepompt (de zogenoemde betonkernactivering). De warmte zelf wordt opgewekt met electrische warmtepompen. Het tapwater wordt opgewekt door warmtepompen en opgeslagen in boilers op de verdiepingen. Er wordt energiezuinige verlichting toegepast. Dankzij al deze duurzame voorzieningen is de nieuwe studentenflat nagenoeg CO2-neutraal en bij oplevering in het bezit van energie-index A.

Het studentencomplex

Studentenhuisvesting ’t Kwartier, Deventer bestaat uit 5 verdiepingen, 6 bouwlagen. In het complex komen 132 zelfstandige studio’s (24 m2) met de beschikking over een eigen keuken, wc en douche. Twee studettes van 19 m2 en vijf tweekamerappartementen van 40 m2, een gezamenlijke ruimte, een wasserette en inpandige fietsenstalling.

Over de wijk

Studentenhuisvesting ’t Kwartier wordt gerealiseerd in het Havenkwartier in Deventer. Het gaat om een 100 jaar oude voormalig binnenhavengebied, waar herontwikkeling wordt gerealiseerd. Het is een karaktervol gebied waarin industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunst en cultuur, horeca, bouwen en wonen gecombineerd worden met een nog werkzame binnenhaven.

Bouwbegeleiding met bouwkundig toezicht

Het bouwkundig toezicht wordt verzorgd door de bouwkwaliteit te bewaken, te sturen op de planning en te zorgen voor een veilige bouwplaats. Hij voert een bouwtechnische controle uit op de werktekeningen, toetst deze aan het PvE van DUWO en beoordeelt mede het meer-/minderwerk.

Installatie adviseur: M-TRIX installatie adviseurs
Fotografie: Fenna Jansma

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft