ONZE VACATURES

Sportgebouw Zeeburgereiland, Amsterdam

Het Sportgebouw is onderdeel van de herontwikkeling van Zeeburgereiland in Amsterdam.  Het ligt tussen drie beeldbepalende silo’s van de voormalige waterzuiveringsinstallatie. Ook ligt het dichtbij de centraal gelegen sportvelden. Diverse sportverenigingen en de twee naastgelegen scholen zullen het gebouw gaan gebruiken. Pheidius voert toezicht op het sportgebouw uit in opdracht van het Projectmanagementbureau (PMB) Amsterdam.

Ontwerp Sportgebouw
De gesloten gevel in het ontwerp is gunstig voor het voorkomen van hinderlijk daglicht, voor het budget en voor onderhoud. Tegelijkertijd moet het gebouw uitnodigend zijn en verbinden met de omgeving. De entree en de kantine in de plint van het gebouw zijn aan de voorzijde volledig transparant. De gymzaal op de begane grond is ook voor een deel transparant. Hierdoor is het gebouw uitnodigend en gaat een relatie aan met de omgeving.

Op de eerste verdieping bevinden zich het kantoor, een flexibel te gebruiken dojo-/dans-/fitnessruimte. Ook zijn hier kleedruimtes van de buitensport en de kleedkamers van de hoger gelegen sporthal.
De sporthal ligt een verdieping hoger en kraagt aan de zijde van de sportvelden zes meter en aan de zijde van de silo’s 1,5 meter uit. Het stapelen van functies, zoals de verschillende zaaltypes, is in de gevel duidelijk zichtbaar. Daarbij worden op strategische plekken openingen in de gevel gemaakt.

Met bouwkundig toezicht de bouwkwaliteit waarborgen
De bouw is medio 2017 gestart. In februari 2018 heeft het Projectmanagementbureau Pheidius de opdracht gegeven om het Sportgebouw met bouwkundig toezicht te begeleiden. Versluisgroep heeft de directievoering verzorgd. Samenwerking staat centraal, zodat Zeeburgereiland straks beschikt over een mooi en duurzaam sportgebouw. Een sportgebouw waarin de gebruikers samenkomen om te sporten, recreëren, verblijven en waar ze zich prettig kunnen voelen.

© Artist impression: architectenbureau Rau.

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft