ONZE VACATURES

Stadsmuseum Rhenen

Bij de renovatie van Stadsmuseum Rhenen is kwaliteitsborging toegepast. Binnen deze muren is ook het stadscafé en de VVV gehuisvest. ICS adviseurs is de gemandateerd opdrachtgever van Gemeente Rhenen. 

Levendige ontmoetingsplek met bijzondere collectie
Het Stadsmuseum is ondergebracht in het Oude Raadhuis. Dit is het mooiste monument van de stad. Het 16e eeuwse pand is fraai verbouwd voor zijn nieuwe culturele functie. Er zijn prachtige ruimtes voor ontvangsten. Het museum organiseert volop tentoonstellingen en activiteiten. Dit doen zij ook samen met derden.

Het is een levendige ontmoetingsplaats voor geschiedenis en cultuur – voor inwoners van Rhenen en voor toeristen.

Dankzij zijn hoge heuvelrug, rivier en vruchtbare grond behoort Rhenen tot de vroegst bewoonde plekken van Nederland. Neanderthalers vonden hier voedsel en brandhout. Later vestigden zich hier boeren en Frankische heersers. Rhenen en Elst hebben de grootste Merovingische grafvelden van West-Europa.

De collectie omvat veel intrigerende en mooie objecten. Gigantische mammoetkaken, prehistorische bijlen, fascinerende goudschatten. Ook vind je er aflaatbrieven, kanonskogels met een verhaal, schilderingen en prenten. Animaties en filmpjes zorgen voor extra dynamiek. In december 2018 is de collectie volledig tentoongesteld. Toen heeft de officiële opening plaatsgevonden.

Bouwbegeleiding met Toezicht/kwaliteitsborging
Samen met de projectleider van ICS heeft Pheidius met toezicht/kwaliteitsborging een team gevormd. Zij hebben gezamenlijk met de betrokken partijen de gewenste kwaliteit gerealiseerd. Dit is erg goed gelukt. De partijen kijken terug op een prettige samenwerking.

Voor meer informatie kijk op de website van het Stadsmuseum Rhenen.

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft