ONZE VACATURES

Prefab bouwen 135 appartementen, De Jakoba in Amsterdam Noord

Dura Vermeer Bouw Midden West bouwt De Jakoba in opdracht van woningcorporatie Ymere, in de wijk Overhoeks in Amsterdam Noord. Gebouw “De Jakoba” wordt zeven verdiepingen hoog met daarin 135 huurwoningen en 2 bedrijfsruimten. Het markante gebouw vormt één van de twee sociale woningbouwcomplexen aan de IJ-haven tegenover het Centraal Station. Het ontwerp is van Studioninedots.

De wijk Overhoeks
Aan de noordoever van het IJ in Amsterdam ligt Overhoeks. In deze nieuwe wijk bouwt Ymere in totaal zo’n 600 sociale huurwoningen. De eerste 133 zijn gerealiseerd. En nu is de bouw gestart van het tweede gebouw ‘De Jakoba’ waarin onder andere 135 sociale huurwoningen komen. De gemiddelde oppervlakte van de woningen in De Jakoba is 46 m2.

Snel bouwen
De Jakoba bestaat uit één wooncomplex . In dit duurzame gebouw komen 135 studio’s voor met name 1-persoonshuishoudens, zowel starters als doorstromers. Ook komen er 2 bedrijfsruimten. De bouw is gestart in september 2020. Binnen dit project staan twee pijlers centraal: korte bouwtijd en een efficiënte bouwplaats. Zo is de keuze voor de vloeren gemaakt in relatie tot de capaciteit van de torenkraan en de keuze voor het prefab gevelsysteem omwille van de bouwsnelheid. De partners voor installaties, ruwbouw, afbouw en de leverancier van gevelelementen zijn vanaf de eerste schetsen van het project betrokken. Door hier vanaf het begin integraal en transparant op te sturen kun je zo’n gebouw betaalbaar en duurzaam bouwen. Uitgaande van een voorspoedige bouw, kunnen de eerste huurders al in het voorjaar van 2022 verhuizen naar hun nieuwe woning!

Kwaliteitsbewaking met bouwkundig toezicht
Pheidius is gevraagd om het bouwkundig toezicht te verzorgen. De opzichter behartigt de belangen van de opdrachtgever, hij staat voor kwaliteit! Met zijn bouwkundige kennis bewaakt hij de kwaliteit en veiligheid. Daarnaast zijn wij de extra ogen voor Ymere tijdens het bouwproces.

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft