ONZE VACATURES

Nieuwbouw van drie zuivelfabrieken, Nederland

Door heel Nederland zijn drie zuivelfabrieken gebouwd; in Haps, Heerenveen en Nunspeet. In maart 2019 is Danone Nutricia in Haps is opgeleverd. Juni 2017 is er gestart met de nieuwbouw van ruim 49.000 m2 vloeroppervlakte en in december 2018 is het project bouwkundig opgeleverd. Vanaf de start bouw maakte Pheidius deel uit van het Construction Managementteam.

Ultramoderne, Duurzame zero-waste babyvoedingsfabriek

De recente nieuwe fabriek gaat voor meer dan tachtig landen hoogwaardige babyvoeding produceren, waaronder gespecialiseerde voeding voor baby’s en jonge kinderen. Een op de twintig baby’s heeft een koemelkallergie en dat worden er steeds meer. Danone Nutricia in Haps is de enige fabriek van Danone die een manier heeft waarop babyvoeding wordt gemaakt die deze allergie voorkomt. De babyvoeding wordt onder andere voor Nutrilon en Aptamil gemaakt.
De ultramoderne, duurzame, zero-waste fabriek draait op 100% hernieuwbare elektriciteit. Geavanceerde duurzaamheidstechnologie wordt gecombineerd met efficiënte productieprocessen, dit zorgt ervoor er 60% minder water en 25% minder energie wordt verbruikt ten opzichte van de oude fabriek in Cuijk en er wordt 50% minder CO2 uitgestoten. Nutricia Cuijk omarmt de principes van de circulaire economie, 100% van het fabrieksafval wordt verzameld voor hergebruik, inclusief al het verpakkingsafval.

Feiten over de nieuwe fabriek

De nieuwbouw bestaat onder andere uit de realisatie van een droogtoren van 45 meter hoog en een mengtoren van 26 meter. Daarnaast is een laboratorium van 800 m2 gebouwd en een kantoorgebouw. Met een investering van 240 miljoen euro is dit de grootste investering van Danone in de Europese productiecapaciteit. Het project is aan circa 15 hoofdcontractors uitbesteed die allemaal door het Construction Managementteam werden gecoördineerd en beoordeeld op de gerealiseerde kwaliteit.

Bouwbegeleiding

Pheidius heeft met bouwcoördinatie de nieuwbouw van deze drie zuivelfabrieken in Noord-, Midden en Zuid Nederland begeleid. De eerste zuivelfabriek in Heerenveen is februari 2017 opgeleverd, de tweede in Nunspeet is medio 2017 opgeleverd. De derde zuivelfabriek was eind december 2018 bouwkundig gereed voor productie en de nazorg is eind maart 2019 afgerond. Op 26 maart 2019 is de nieuw babyvoedingsfabriek feestelijk geopend.

Aan Danone Nutricia is maatwerk aangeboden. De bouwbegeleiders van Pheidius maakten deel uit van het Construction Managementteam. De functies die zijn ingevuld voor dit team zijn Areamanager/-coördinator, Supervising en Contractmanagement. Documentenbeheer en administratie zijn belangrijke processen binnen een omvangrijk bouwproject. De afdeling IT van Pheidius heeft voor mail en cloudopslag hier brede invulling aan gegeven middels vBoxx en Kerioconnect door gedurende het hele project het interne IT systeem op te zetten en te onderhouden.

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft