ONZE VACATURES

Sporthal ‘de Werft’, Kaatsheuvel

Pheidius verzorgt in opdracht van de Wind Groep de kwaliteitsborging voor Sporthal De Werft, Kaatsheuvel. De gemeente Loon op Zand heeft de Wind Groep een UAV-gc opdracht verstrekt voor de ontwerp- en uitvoeringfase van het sportcomplex.

Nieuwe sportaccommodatie ‘De Werft’ ligt aan de Huygenstraat in Kaatsheuvel, gemeente Loon op Zand. De bestaande accommodatie ‘De Werft’ wordt in fasen gesloopt. Hierdoor kan de gymzaal tijdens de bouw van de nieuwe accommodatie nog worden gebruikt. De nieuwe accommodatie is kleiner ten opzichte van het huidige gebouw. Stedenbouwkundig past het plan in het huidige bestemmingsplan. Ook de gewenste herinrichting van de openbare ruimte met een uitbreiding van 50 parkeerplaatsen past in het plan.

Ontwerp
Het nieuwe sportcomplex is een fraai compact gebouw met een moderne en natuurlijke uitstraling. De opbouw kenmerkt zich door één massa met een driedeling. Die refereren aan de drie hoofdfuncties in de accommodatie; sportzaal, turnen en dojo. Vanuit het entreegebied zijn in één oogopslag de entree, horeca en activiteiten in de turnaanbouw en dojo waar te nemen. Via de hoofdentree komt men uit in de centrale hal gecombineerd met de horeca. Dit is het centrale hart van het gebouw met een sportieve, warme en uitnodigende sfeer. De toepassing van veel glas zorgt voor veel daglicht binnen de accommodatie. Hierdoor wordt het totaal als ruim, licht en veilig ervaren.

Bron: Wind Architecten Adviseurs.

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft