Pheidius B.V. Oude Apeldoornseweg 41, 7333 NR ApeldoornT: 085 - 04 92 715E: info@pheidius.nl
Share on FacebookShare on Twitter Share on Linkedin

Kwaliteitsborging Renovatie Stadsmuseum Rhenen

Kwaliteitsborging is toegepast bij de renovatie van Stadsmuseum Rhenen. Binnen deze muren is ook het stadscafé en de VVV gehuisvest. ICS adviseurs is de gemandateerd opdrachtgever van Gemeente Rhenen. Samen met de projectleider van ICS vormt Pheidius met toezicht/kwaliteitsborging een team om gezamenlijk met de betrokken partijen de gewenste kwaliteit te realiseren. Dit is zeer goed gelukt en partijen kijken terug op een prettige samenwerking.

Levendige ontmoetingsplek met bijzondere collectie
Het Stadsmuseum is ondergebracht in het Oude Raadhuis, het mooiste monument van de stad. Het 16e eeuwse pand is fraai verbouwd voor zijn nieuwe culturele functie. Er zijn prachtige ruimtes voor ontvangsten. Het museum organiseert volop tentoonstellingen en activiteiten, ook samen met derden. Het wordt een levendige ontmoetingsplaats voor geschiedenis en cultuur – voor inwoners van Rhenen en voor toeristen.
De collectie omvat vele intrigerende en mooie objecten. Gigantische mammoetkaken, prehistorische bijlen, fascinerende goudschatten, aflaatbrieven, kanonskogels met een verhaal, schilderen en prenten. Animaties en filmpjes zorgen voor extra dynamiek. In december 2018 wordt de collectie volledig tentoongesteld en zal de officiële opening plaatsvinden.

 

<   Ga terug