ONZE VACATURES

146 woningen De Broeckgouw Edam-Volendam

Gemeente Edam-Volendam heeft Pheidius de opdracht gegeven voor de bouwbegeleiding van 146 woningen De Broeckgouw, Edam-Volendam. Dit bestaat uit  directievoering en toezicht op fase 9&10, de laatste grote bouwfase in de wijk. Deze woonwijk is geïnspireerd door de jaren 30. Centraal staan de begrippen identiteit, karakter, verbinden en duurzaamheid. 

HET BOUWPLAN

Fase 9&10 betreft de realisatie van totaal circa 180 woningen, in drie verschillende segmenten: grondgebonden koopwoningen, GPO-kavels en luxe vrije bouwkavels. De wijk is ruim van opzet en heeft een gevarieerd woningaanbod verdeeld over drie kenmerkende sfeergebieden. Alle woningen in fase 9&10 worden aardgasvrij gerealiseerd. Daarnaast geldt een ruime parkeernorm van circa twee auto’s per woning en is er extra aandacht voor veiligheid in het verkeer.

De koopwoningen bestaan uit 18 woonblokken met in totaal 125 rijwoningen, 16 carréwoningen en 10 2 onder 1 kap woningen.

BOUWBEGELEIDING

Gemeente Edam-Volendam heeft Pheidius gecontracteerd voor directievoering en het toezicht fase 9 & 10, de grondgebonden koopwoningen. De oplevering wordt eind 2020 verwacht.
De directievoerder – de vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de opdrachtgever op de bouwplaats – is verantwoordelijk voor het nakomen van de contractuele afspraken, het budget en de projectorganisatie. De toezichthouder richt zich op de kwaliteitsbewaking (inclusief verslaglegging) en controle van onder andere de planning en veiligheid op de bouwplaats zelf. De directievoerder en toezichthouder richten zich op de totale kwaliteitsborging, risicobeheersing, de samenwerking tussen de betrokken partijen en het voorkomen van meerwerk.

Tijdens de directievoering en toezicht van fase 7 en 8 heeft Pheidius het ontwerptraject begeleid. De directievoerder was betrokken bij de controle op de ontwerptekeningen en gaf advies over de uitvoering.

 

Fotografie: Fenna Jansma

pheidius b.v.|T: 0850492715|E: info@pheidius.nl

Zwartewaterallee 46, 8031 DX Zwolle   |  Rotterdamseweg 402G, 2629 HH Delft