Pheidius B.V. Oude Apeldoornseweg 41, 7333 NR ApeldoornT: 085 - 04 92 715E: info@pheidius.nl
Share on FacebookShare on Twitter Share on Linkedin

Koningskerk in Deventer in gebruik genomenBron: Reformatorisch Dagblad, 3 mei 2018

Drie gereformeerde kerken in Deventer (3GK) hebben eind april 2018 officieel hun nieuwe kerkgebouw in gebruik genomen. De voormalige Maria Koninginkerk heet voortaan Koningskerk.

Gemeentelid Jellien van de Wetering en Bert Molenaar, lid van de bouwcommissie, vertellen in een interview met het Reformatorisch Dagblad over de herkomst van de gemeenteleden en de nieuw- en verbouw van deze prachtig verbouwde voormalige Rooms-Katholieke kerk waar de 3GK hun intrek hebben genomen.
De voorwand van de nieuw aanbouw bestaat grotendeels uit glas. “We willen transparant zijn voor de buurt”. De kerkzaal is op diverse plaatsen – bij het podium en de pilaren – in een lichte kleur gestuct. De biechthokjes zijn verdwenen, evenals de banken. Er staan nu stoelen, 750 in totaal. Op een groot breed podium, gemaakt van de oude banken, staan de muziekinstrumenten van de band die de zondagse diensten begeleidt. Het klimaat en de akoestiek zijn sterk verbeterd, waardoor het voor de bezoekers van de kerk een zeer prettige ruimte is geworden om te zijn en te beleven.
Het hele artikel Maria Koninginkerk in Deventer heet nu Koningskerk met meer achtergrond informatie is hier te lezen.

Pheidius feliciteert de 3GK met haar intrek in de Koningskerk en wenst alle deelnemers van deze kerk veel inspiratie en belevingsplezier.

< Ga terug