Pheidius B.V. Oude Apeldoornseweg 41, 7333 NR ApeldoornT: 085 - 04 92 715E: info@pheidius.nl

Risicoplantoets

Share on FacebookShare on Twitter Share on Linkedin

Voorkomen van meerwerk en extra kosten

Bezuinigingsrondes, nota’s van wijzigingen, diverse rapportages door verschillende betrokken adviseurs; bij vrijwel elk project ontstaan onvolkomenheden in de contractstukken. Gevolgen? Meerwerk, lagere kwaliteit, vertraging, improvisatie en onnodige discussie. Dat wilt u natuurlijk voorkomen! Daarom biedt Pheidius u de Risicoplantoets!

Waarom een Risicoplantoets?
Met de Risicoplantoets bieden wij u een integrale controle op de contractstukken door een onafhankelijke partij. Onze adviseurs controleren uw stukken onder andere op bouwkundige, bouwfysische, constructieve en installatietechnische aspecten; afgestemd op uw wensen. Pheidius denkt met u mee en bepaalt samen met u waar de focus op ligt. Bijvoorbeeld op onderlinge afstemming, regelgeving, programma van eisen, detailbeoordeling of een bestekcontrole.

Aanpak
De risico-aspecten die door onze adviseurs worden geconstateerd, verzamelen we in een risicomatrix; voorzien van risicoklasse. Die klasse baseren we op de grootte van de afwijking en de omvang van de gevolgen. Op basis van de verantwoordelijke actor, bepalen we welke beheersmaatregelen nodig zijn om het risico weg te nemen of te reduceren.

De risicomatrix is tevens een bewakingsdocument om de opvolging van de risico-aspecten te monitoren tijdens de verdere engineering en realisatie van uw project. Op deze wijze verkrijgt u concrete managementinformatie, zodat uw directievoerder risicogestuurd kan handelen.

Wilt u meer weten over onze risicoplantoets? Neem dan contact met ons op!